Grafit
Grafitul este o formă cristalină de carbon care poate fi cu folosită cu succes pentru scris și desenat. Urma lăsată pe suprafața de lucru este stabilă și are o tentă metalică.
Durătățile minelor de grasit:
De la 9H la H - Sunt dure și lasă linii mai puțin intense. Se folosesc pentru desen tehnic și detalii fine.
HB și F - Au o duritate medie și se pretează pentru orice tip de desen sau scris.
De a B la 9B - Sunt mine moi. Sunt folosite pentru linii expresive, umbre și contraste puternice puternice.
Tipuri de grafit:
Creionul de grafit - este cea mai răspândită formă sub care se află grafitul. Un instrument accesibil, ușor de folosit și la îndemâna oricui. Este alcătuit dintr-o mină încastrată în lemn. Duritatea minei este dată de concentrația de grafit. Cu cât concentrația etse mai mare cu atât mina este mai moale și lasă urme mai internse în timp ce o mină cu o cantitate mare de liant este dură, lăsând urme ceva mai atenuate ca intensitate. Adesea creioanele au inscripționată duritatea pe ele. Există și varianta de creion cu mină hibrid (grafit amestecat cu cărbune).
Batoanele de grafit - Sunt caracterizate de volum și componenta de lemn lipsește. Se folosesc atunci când se dorește obținerea de linii groase expresive sau umplerea unor suprafețe mari.
Pulbere de grafit - Este o pudră fină de grafit care poate fi aplicată cu ușurință cu ajutorul pensulelor, degetelor, bureților sau a altor instrumente. Trecerile de la zone luminoase la zone întunecate este mai lină. La fel ca în cazul batoanelor de grafit, pulberea de grafit poate acoperi cu ușurinșă suprafețe mari. Poate fi ușor de obținut prin șlefuirea batoanelor de grafit.
RoyalArt comercializează grafit sub diferite forme de diferite durități.